Barn experimenterar med makt, uttryck och attribut

Barns egenmakt

Magiska möten med barn

Fotograf Lisa Love

LisaLove Bäckman är en fotokonstnär baserad i Skellefteå som främst arbetar med självporträtt. Hon värdesätter själva skapandeprocessen högt eftersom att det kreativa arbetet i sig ger stor meningsfullhet. I det här projektet har LisaLove skapat bilder av barn som haft möjligheten att välja bland olika accessoarer. Förhoppningen har varit att genom foto fånga barns ofta lekfulla sinne, men också den pondus som barn kan besitta.

lisalove.se

Foto: LisaLove Bäckman

Kraftfull kontakt och stark effekt på bildens betraktare genom ett lekfullt magiskt möte med barn.

Stenbecks Stiftelse utgår från att barn, unga och utsatta vuxna ska få uppleva egenmakt och kraft. I bildserien har konstnären fångat lekfullhet och styrka. Barnen har blandat olika uttryck i sina kostymer och presenterar sig inför vårt möte utifrån egna premisser. Bilderna visar barns glädje, allvar, sårbarhet och kraft. Syftet med bildserien är att understryka barns närvaro. Att barnen själva har lekt sig fram till uttryck och blivit avbildade på ett sätt som varken är det vanliga porträttet på mammas skrivbord eller dokumentära skildringar utmanar hur vi möter barn i bild.

Foto: LisaLove Bäckman Modell: TeoFoto: LisaLove Bäckman Modell: OliviaFoto: LisaLove Bäckman Modell: Noelle

Barnen själva har lekt sig fram till uttryck och blivit avbildade på ett sätt som varken är det vanliga porträttet på mammas skrivbord eller dokumentära skildringar utmanar hur vi möter barn i bild.

Foto: LisaLove Bäckman Modell: Noomi

noun: impact; pluralnoun: impacts/impakt/
1. come into forcible contact with another object.
2. have a strong effect on someone or something.

Foto: LisaLove Bäckman Modell: AdrianFoto: LisaLove Bäckman Modell: Olivia